WordPress website

de kracht van flexibel maatwerk

De websites die ik bouw zijn gemaakt voor het CMS-systeem WordPress: een erg gebruiksvriendelijk en flexibel systeem waarmee je gemakkelijk je eigen website kunt beheren zonder technische kennis. Meer dan 35% van alle websites ter wereld gebruikt WordPress. Ik leg graag wat uit over de voordelen van WordPress.

Zelf je website beheren

Blokken invoegen in de Gutenberg editor van WordPress

WordPress is een CMS: content management system. Dit betekent dat jij dus zelf de inhoud (content) van jouw website kunt invullen en bijwerken. Met de zogenaamde Gutenberg editor is het mogelijk om blokje voor blokje jouw pagina’s op de bouwen, gebruik makend van allerlei mogelijkheden voor de lay-out en opmaak.

Flexibel uitbreiden

Het WordPress-systeem is op zichzelf al krachtig in de functionaliteit, maar dankzij de flexibiliteit van (maatwerk) thema’s en plugins is nagenoeg alles mogelijk. Elke website heeft één thema, die alle opmaak bevat plus aanvullende functies (zoals een portfolio, fotogalerij of geautomatiseerde functies). Bij het maken van een website met aantrekkingskracht maak ik dit thema volledig op maat. Verdere uitbreidingen zijn mogelijk met de zogenaamde plugins, stukjes functionaliteit die je makkelijk kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan plugins waarmee je contactformulieren kunt maken, je website extra kunt beveiligen of je snelheid kunt optimaliseren. The sky is the limit!

Veilig en zoekmachine-vriendelijk

Sitediagnose in WordPress

WordPress wordt continu verbeterd en aangescherpt, dus ook de veiligheid. Extra beveiliging is vaak wel aan te raden omdat WordPress wel een open-source systeem is en dus voor iedereen gratis toegankelijk. Extra beveiliging regel ik standaard voor al mijn klanten, om de kans op hacking zo klein mogelijk te maken.

Ook voor zoekmachines is WordPress erg vriendelijk. Het geeft allerlei handvatten om goed vindbaar te worden. Zeker in combinatie met de juiste SEO-plugin(s) kun je effectief werken aan zoekmachine-optimalisatie.

Hoge prijs-kwaliteit

WordPress is open-source, wat betekent dat er geen licentiekosten zijn en dat het systeem continu wordt doorontwikkeld. Omdat zoveel functies al een keer door iemand bedacht zijn én kunnen worden hergebruikt is het vaak niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden, wat resulteert in een hoge prijs-kwaliteit verhouding.

Interesse in een WordPress website?

Ik denk graag met je mee en help je graag verder met waardevol advies. Bel me gerust op 06 - 16 16 55 45 of kom eens langs.

Kom op de koffie