Camping Midden Drenthe

Groene camping: groene website

Diensten: Website , SEO
Website van Camping Midden Drenthe

In het hart van Drenthe ligt deze heerlijk rustige camping. De omgeving en centrale ligging maken het de ideale uitvalsbasis voor een kampeervakantie in Drenthe. En laat ik nou net zelf van rust, ruimte en natuur houden! De nieuwe eigenaren Marieanne en Hilmer zijn het afgelopen jaar hard bezig geweest om deze camping eigen te maken en daarbij hoorde een nieuwe huisstijl en website.

Het vraagstuk

Na het overnemen van de camping was er veel te doen aan de zichtbaarheid: een nieuw logo, nieuwe foto’s en dus ook een nieuwe website, gebaseerd op de kernwaarden ‘rust, ruimte, natuur’. De wens was om mensen online de camping te laten ontdekken en tegelijkertijd het aantal online boekingen omhoog te krijgen.

De oplossing

Ik bouwde een maatwerk WordPress website met aantrekkingskracht met een rustige uitstraling die uitnodigt om allerlei aspecten van de camping te ontdekken. De sfeer was hierbij net zo belangrijk als functionaliteit. Er is veel aandacht besteed aan SEO, onder anderen door de website volledig tweetalig te maken worden er nieuwe doelgroepen aangeboord.

 • De website van Camping Midden Drenthe op een computerscherm
 • De geïntegreerde boekingsmodule op de website van Camping Midden Drenthe
 • Een pagina uit de website van Camping Midden Drenthe op een smartphone

Na het opzetten van onze camping hebben we Jasper gevraagd een nieuwe website voor ons te maken. Een aanrader! Jasper denkt mee in het creatieve proces, maar ook over de doelen die wij als jonge ondernemers hebben. We hebben meer online boekingen en krijgen alleen maar positieve reacties op de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Marieanne en Hilmer: eigenaren van Camping Midden Drenthe

Marieanne en Hilmer

Eigenaren Camping Midden Drenthe

De winst

Aantrekkingskracht

De nieuwe website ademt rust, zoals dat ook op de camping het geval is. Alle belangrijke informatie is snel te vinden (in 3 talen), zodat bezoekers nooit de weg kwijt zijn. Het kleurenschema en de typografie die ik heb opgesteld stralen vriendelijkheid en ontspanning uit.

Vindbaarheid

De overgang naar een nieuwe website is altijd spannend voor de SEO. Samen met Nathan heb ik de overgang zo soepel mogelijk gemaakt, om de huidige zoekmachineposities vast te houden, maar dan met betere technieken.

Tijdswinst

In het websitebeheer is er veel geïnvesteerd in ‘herbruikbaarheid’ van inhoud. Fotogalerijen en tarieven kunnen makkelijk op meerdere plekken worden gebruikt, terwijl ze op één plek worden beheerd. De integratie van de ‘Zoek & boek’ module zorgt voor meer online boekingen, zodat er tijd wordt bespaard op telefonisch contact.

 • Rust op de website van Camping Midden Drenthe
 • Tekst en galerijen op de website van Camping Midden Drenthe
 • Engelstaligheid op de website van Camping Midden Drenthe
 • Duitstalige boekingsmodule op de website van Camping Midden Drenthe

Details

Sommige details kunnen veel invloed hebben op de gebruikerservaring en vandaar dat ik ook altijd veel aandacht besteed aan de kleine dingen. Hieronder een paar mooie voorbeelden.

Responsive logo

Op tablets en grotere schermen heeft de website een bovenkant die blijft staan, maar zich vereenvoudigt als naar beneden wordt gescrolled. Waarom zou je het logo niet ook vereenvoudigen?

Bekijk live op de website

Meertaligheid

Meertaligheid op de website van Camping Midden Drenthe

De website wordt aangeboden in drie talen en is flexibel te vertalen. Een taalwisselaar bovenin geeft de bezoeker de optie om te schakelen tussen talen. Naast dat het in de toerismebranche erg vriendelijk is andere talen aan te bieden voor gasten buiten Nederland is dit ook nog eens slim voor de zoekmachine-optimalisatie!

Boekingsmodule op de website van Camping Midden Drenthe

Integratie boekingsmodule

De belangrijkste actie waarop wordt gericht is natuurlijk het boeken van een kampeerplaats. Hiervoor wordt een externe module gebruikt die ik heb geïntegreerd in het ontwerp. Via de “Zoek & boek” knop kom je altijd snel in de boekingsomgeving.

Galerijen, tarieven en meer

Galerijen en andere functies op de website van Camping Midden Drenthe

Om het vullen en aanpassen van de website zo eenvoudig mogelijk te houden heb ik een aantal functies toegevoegd. Zo kan op een makkelijke manier inhoud worden toegevoegd die geavanceerde functies heeft, zoals een fotogalerij. De tarieventabellen worden op één plek beheerd, terwijl ze op meerdere pagina’s voorkomen. Zo hoeft er maar één keer iets te worden gewijzigd. Handig!
Verder zijn er nog uitklap-blokken, iconen, formulieren, een logo-balk en allerlei handvatten voor de opmaak van pagina’s,

Iconen en tabellen

 • Iconen in buttons
 • Iconen bij contactinformatie

Iconen voegen altijd veel sfeer toe en geven tegelijk extra duidelijkheid aan tekst of navigatie-elementen. Zeer waardevol dus!

Tabellen werken meestal goed voor een overzichtelijke weergave van tarieven, maar op kleine schermen is het vervelend als je horizontaal moet scrollen. Daarom doe ik het zo:

 • Tabellen op grote schermen
  Tabellen op grote schermen
 • Tabellen op kleine schermen
  Tabellen op kleine schermen