Profes­sional Beauty

Next-level voor Apeldoornse schoonheidssalon

Website van Professional Beauty Apeldoorn

Professional Beauty is “Dé schoonheidssalon in Apeldoorn voor permanente make-up, wenkbrauwen en waxen”, al­dus ei­ge­naresse Se­li­na Kos­ter. Twee jaar geleden heb ik haar in sa­men­wer­king met Fijke.nl voor­zien van een lo­go, een web­site, vi­si­te­kaar­tjes, ca­deau­bon­nen en flyers. Nu is haar bedrijf inmiddels gestaagd gegroeid en was er behoefte aan een nieuwe, uitgebreide website.

Het vraagstuk

Selina was, twee jaar na haar startup, uit haar website gegroeid. Er was behoefte aan een platform waar plek was voor uitgebreide informatie om zo klanten goed voor te kunnen lichten. Uiteraard moest deze nieuwe website de verbinding maken én vasthouden met nieuwe en bestaande klanten.

De oplossing

Ik ontwierp en ontwikkelde een maatwerk WordPress website met aantrekkingskracht met een heldere indeling waar plek was voor alle belangrijke informatie, zodat alle twijfel rond de diensten bij bezoekers wordt weggenomen. Hierna is het slechts een kleine stap naar het einddoel: online een afspraak inboeken met de geïntegreerde boekingsmodule.

 • Website van Professional Beuaty op een smartphone
 • Fotogalerij op de website van Professional Beauty

Jasper denkt altijd met je mee; hij zet je visie om naar mogelijkheden. Mijn nieuwe website spreekt iedereen aan en laat tegelijk goed zien hoe ik zelf ben. Klanten zeggen vaak uit zichzelf dat de website hen aansprak en dat deze overzichtelijk is. Helemaal super!

Selina Koster, eigenaresse van Professional Beauty Apeldoorn

Selina Koster

Eigenaresse Professional Beauty

De winst

Klantenbinding

Met haar nieuwe website zet Selina zich stevig in de markt, vooral met haar nieuwe dienst: permanente make-up. Met de uitgebreide informatie zoals veelgestelde vragen worden twijfels weggenomen en wordt er vertrouwen opgebouwd. Met iets eenvoudigs als de jij-persoonsvorm is de communicatie een stuk persoonlijker gemaakt.

Tijdswinst

Het geïntegreerde boekingssysteem is laagdrempelig en overal snel te bereiken, zodat er veel tijd wordt bespaard op het telefonisch maken van afspraken. Ook de gedetailleerde informatie bespaart tijd op het beantwoorden van veelal dezelfde vragen. Daarnaast is het beheer in WordPress ook gestroomlijnd en eenvoudig.

Aantrekkingskracht

De website straalt de ontspanning uit die past bij de salon. De structuur is helder en overzichtelijk, informatie is makkelijk te vinden en alle tekst is zeer goed leesbaar en prettig ingedeeld. Zo ontstaat er dus geen onnodige frustratie.

 • Testimonials op de website van Professional Beauty
  Testimonials op de website van Professional Beauty
 • Boekingsysteem op de website van Professional Beauty
  Boekingsysteem op de website van Professional Beauty
 • Website van Professional Beauty: pagina inhoud voorbeeld
  Website van Professional Beauty: pagina inhoud voorbeeld
 • Website van Professional Beauty: pagina inhoud voorbeeld
  Website van Professional Beauty: pagina inhoud voorbeeld

Huisstijl en drukwerk

Het logo is ontworpen door Fijke.nl en heeft–zoals gebruikelijk–een donkere en een lichte variant voor gebruik in wisselende media. Het drukwerk wat Fijke en ik hebben ontworpen bestaat uit een visitekaartje, cadeaubon en flyer.

 • Logo van Professional Beauty op een lichte achtergrond
  Logo van Professional Beauty op een lichte achtergrond
 • Logo van Professional Beauty op een donkere achtergrond
  Logo van Professional Beauty op een donkere achtergrond
 • Visitekaartje voor Professional Beauty
  Visitekaartje voor Professional Beauty
 • Cadeaubon voor Professional Beauty
  Cadeaubon voor Professional Beauty
 • Flyer/leaflet voor Professional Beauty
  Flyer/leaflet voor Professional Beauty (niet meer in gebruik)

Details

Maatwerk functies en extra’s

De website is uitgerust met galerijen-functionaliteit, waarmee makkelijk fotogalerijen beheerd en ingevoegd kunnen worden. Verder is het mogelijk om testimonials (uitspraken van klanten) te beheren en in te voegen. Ook is er een Instagram-feed op de homepagina, een contactformulier en, last but not least, heb ik haar boekingssysteem op een aantal manieren naadloos geïntegreerd in de website, waardoor een ‘Afspraak-knop’ op meerdere plekken naar voren komt.

De Gutenberg editor in actie bij de website van Professional Beauty Apeldoorn

Gutenberg support

Sinds WordPress 5 is er een nieuwe pagina-bewerker, Gutenberg, die werkt met visuele blokken. Deze bewerker is wat mij betreft een vooruitgang en ik heb deze website dan ook uitgerust met volledige Gutenberg support, inclusief maatwerk blokken voor nog meer controle over de inhoud van pagina’s in het website-beheer door mij en mijn klanten. Zo heb ik blokken geïntegreerd die geavanceerde kolomindelingen mogelijk maken of een setje knoppen (zoals getoond in de schermafbeelding).